22.9.2010

Kotitentti Johdatus etnologiaan (ETNP101) kurssille syyslukukausi 2010

Valitse seuraavista tehtävistä yksi ja laadi 3-5 liuskan vastaus. Tehtävä on palautettava 18.10.2010 luennolla. Muista, että vastauksessa tulee olla nimesi sekä kurssin nimi ja koodi sekä tehtävän numero. Jos jostakin syystä et pääse luennolle, tuo vastauksesi prof. Snellmanille vastaanottoaikana tai lähetä se postitse. Sähköpostitse lähetettyjä vastauksia emme ota vastaan.

1. Nimeä ryhmä, johon kuulut. Onko ryhmälläsi omaa folklorea tai ulkoasuun liittyvää tyyliä, joka erottaa teidät muista ja sulkee muut ryhmän ulkopuolelle? Onko ryhmälläsi näkymättömiä raja-aitoja tai tilanteeseen sidottua kuulumista? Miten ryhmään kuuluminen on prosessi?
2. Miten Kalevala näkyy nykynuorten populaarikulttuurissa Suomessa? Voit käyttää internetiä tai omia havaintojasi pohdintasi lähteenä. Minkälaisia symboleja ja merkityksiä löydät näistä Kalevalan populaarikulttuurin sovelluksista?
3. Kuvittele Bronislaw Malinowski (1884–1942) tutkimassa Jyväskylän yliopiston opiskelijakulttuuria. Kerro millaisiin asioihin hän keskittyisi ja miten hän niitä tutkisi.
4. Kuvaile jotain (televisiossa tai livenä) havaitsemaasi uskonnollista ilmiötä funktionalismin kannalta.

Kotitentin palauttaminen määräaikaan mennessä on edellytys kokonaissuorituksen saamiseen Johdatus etnologiaan –kurssista.

Jukka Jouhki   Hanna Snellman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti