12.9.2010

Häät ja seremoniat

Uutisotsikko: Häihin liittyvät oudot seremoniat

Lähde: http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/2010091012326760_lz.shtml

Uutisen tiivistelmä: Häihin ja naimisiinmenoon liittyvät seremoniat vaihtelevat kulttuurien välillä yllättävän laajalti. Jopa niin itsestäänselvältä tuntuva asia kuin vihkisormuksen kuuluminen vasempaan nimettömään ei päde kaikissa maissa ja kulttuureissa. Häihin liittyy paljon erikoisia tapoja joilla halutaan taata puolison uskollisuus ja avioparin onni.

Etnologinen inspiraatio: Olisi mielenkiintoista tutkia miten eri maitten hääseremoniat eroavat toisistaan, ja miksi. Myös yhteneväisyyksiä voisi tarkastella. Kiinnostavaa olisi myös tutkia sitä, mitä erilaisilla oudoilla tavoilla ja perinteillä halutaan "saavuttaa". Esimerkiksi Venäjällä aviomiehen tulisi kantaa morsiamensa seitsemän sillan yli, mikä symboloi sitä, miten aviopari selviää kaikista avioliiton mahdollisista vaikeuksista.
Kiinnostavaa olisi tutkia myöskin millaisia erilaisia seremonioita häihin liitetään, ja millaisia symbolisia merkityksiä näille seremonioille annetaan. Miksi rituaalit ovat niin tärkeitä juuri hääseremoniassa? Entä miten seremoniat ja symbolit liittyvät avioliiton arvostukseen yhteiskunnassa?

Heidi ja Asta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti