8.9.2010

Kotitehtävä: uutisten inspiroimaa etnologiaa

Selatkaa tuoreita uutisia* netistä ja valitkaa sellainen juttu, jonka pohjalta voisi kehitellä etnologisesti mielenkiintoisen uutisen.  Kertokaa valinnastanne lyhyesti blogissa esimerkiksi tähän tyyliin (otsikoikaa itse). Saa soveltaa.

ESIMERKKI:

Otsikko [siis blogipostauksen]: Suomalaisnuorten suhtautuminen tanssimiseen parinvalintariittinä

Uutisotsikko: Miehille löydettiin naisia parhaiten houkutteleva tanssityyli
LähdeYle.fi uutiset**
Uutisen tiivistelmä [omin sanoin]: Isobritannialaisessa yliopistossa on tutkittu sitä millainen miesten tanssityyli miellyttää naisia eniten.
Etnologinen inspiraatio: Olisi mielenkiintoista perehtyä tarkemmin tutkimukseen ja haastatella siihen liittyen suomalaisnuoria. Voisi esimerkiksi selvittää mitä nuoret ajattelevat tutkimuksen tuloksista ja varsinkin kuinka he ylipäätään suhtautuvat tanssimiseen mm. parinvalintariittinä. Uskalletaanko tanssia? Millaisissa paikoissa? Humalassa vai selvin päin? Kenen kanssa? Kuinka paljon tanssiminen on itsensä viihdyttämistä tai parinvalintaa?


  • Tehtävän deadline on sunnuntaina 12.9.2010 klo 18.00. Tehtävät käydään läpi yhdessä maanantaina.
  • Jos bloggaamisen suhteen tulee ylipääsemättömiä ongelmia, niin voitte lähettää tehtävän minulle sähköpostilla.
  • Jos teitä arveluttaa valitsemanne uutisen oleellisuus tai jos pohditte voiko tehtävän suorittaa niin tai näin, niin antakaa mennä. Mietitään asiaa sitten yhdessä.


* Uutissaitteja: YLE, HS, MTV3, Iltalehti jne.
** Linkin saa tehtyä näin: 1) kirjoita linkin teksti ["Yle.fi uutiset], 2) maalaa teksti, 3) klikkaa bloginkirjoitusvalikosta "Linkki", 3) klikkaa kohtaa "verkko-osoite", 4) kopioi uutisen verkko-osoite tyhjään kohtaan ja 5) paina "OK". Jos ei meinaa onnistua, niin voit kirjoittaa/kopioida osoitteen sellaisenaan tekstiin tai lähettää sen minulle sähköpostissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti